DorinaYoga.com

Gyermek jóga órák

Gyerek jóga Székesfehérváron

 

A gyerek jóga eszköz annak érdekében, hogy a gyerekek képesek legyenek kifejleszteni önmagukban minden pozitív tulajdonságot. A gyermeki lét sajátosságait figyelembe véve, egy jógaóra minden pillanatát átszövi a játékosság és mese. Külső szemlélőként egy drámajátékot figyelhetünk meg, jelmez nélkül, ám de tudatos mozgáselemekkel, teljes átéléssel kivitelezve. A mozgás, a játék, a mese alkalmazása egy időben.

A gyermek jóga mindazzal a sok áldásos hatással rendelkezik, mint a felnőttekkel végzett jóga. Összetetten fejti ki a hatását az egész emberre vonatkozóan. Erősíti az idegrendszert, javítja a figyelmet, koncentrációt, fejleszti az önbizalmat, testtudatosságot, hozzásegít a szorongások, félelmek leküzdéséhez. Jótékonyan hat a csontokra, izmokra, izületekre, rugalmassá teszi a hátgerincet, korrigálja a rossz testtartást, erősíti az immunrendszert. Megtanulnak a gyermekek ellazulni, amely a mai világban kincset ér.

Összefoglalóan Testi és Lelki harmóniát eredményez.

Gyerek gyermek jóga székesfehérváron Szűcs Dorina Jógaoktatóval  Gyöngyvirág Óvoda

Gyermek jóga Szűcs Dorina Jógaoktatóval

A gyerek jóga képességfejlesztő hatásokkal is rendelkezik. A mozgásfejlesztés mellett fejleszti a memóriát, az észlelést, érzékelést, percepciót, a verbális, érzelmi és gondolkodási funkciókat is.  Általában külön foglalkozunk az óvodásokkal és iskolásokkal, tinédzser kortól már a felnőtt csoportokban jógázhatnak a gyermekek. Létezik babajóga is. Jógázni fogantatástól kezdve érdemes. A kismamajóga oktatók azt mondják, hogy a biztonság kedvéért a terhesség 3 hónapos korától egészen addig, amíg az ember él.

Több óvodától és iskolától megkaptam azt a megtisztelő lehetőséget, hogy együtt dolgozhassak velük és Székesfehérváron gyerek jóga órákat tarthassak az intézmények keretein belül.

Székesfehérvári gyermek jóga óráim helyszíneiről és időpontjairól itt találsz bővebb információt. 

 

Néhány kép a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvodában tartott gyerek jóga órámról:

Gyerek gyermek jóga székesfehérváron Szűcs Dorina Jógaoktatóval  Gyöngyvirág Óvoda

Gyerek gyermek jóga székesfehérváron Szűcs Dorina Jógaoktatóval Gyerek gyermek jóga székesfehérváron Szűcs Dorina Jógaoktatóval
Gyerek gyermek jóga székesfehérváron Szűcs Dorina Jógaoktatóval Gyerek gyermek jóga székesfehérváron Szűcs Dorina Jógaoktatóval Gyerek gyermek jóga székesfehérváron Szűcs Dorina Jógaoktatóval